Ovaj je otac naučio šifrirati u zatvoru. Sada povezuje druge zatvorenike sa svojom djecom

Ovaj je otac naučio šifrirati u zatvoru. Sada povezuje druge zatvorenike sa svojom djecom
Podijeli s prijateljima

Ovaj je otac naučio šifrirati u zatvoru. Sada povezuje druge zatvorenike sa svojom djecom

Jednom razdvojeni zatvorom, Antoine Patton i njegova kćer izgradili su Photo Patch, aplikaciju koja omogućuje zatvorenicima roditelje da budu u boljoj vezi sa svojom djecom.

Dan uoči Valentinova 2011. zatvorenik Antoine Patton napokon je dobio božićnu čestitku od svoje mlade kćeri Jay Jay.

Obično bi moglo potrajati samo nekoliko dana dok karta ne prođe s Floride do New Yorka, čak i za vrijeme odmora. Ali mama Jay Jay, zauzeta samohrana majka, morala je pronaći vremena za ispis fotografija i dobiti karticu, zatvorenu u koverti ukrašenu srcima, u poštu. Potom je ta koverta morala proći kroz zatvorsku poštu i preglednike u državnoj ustanovi u New Yorku, gdje je Patton služio sedam godina zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

Ovo dvomjesečno odgađanje samo je jedan primjer koliko teško može djeci (ili bilo kome) komunicirati s zatvorenicima. Poteškoće u održavanju kontakta sa njegovom kćeri potaknule su Pattona, dok je još služio kaznu, da nauči šifrirati. U zatvoru je smislio uslugu kako bi djeci olakšao kontakt s roditeljima koji služe kazne.

Sada, pet godina nakon puštanja na slobodu, 32-godišnjak je osnivač i izvršni direktor njegove organizacije Photo Patch. Jay Jay, koji sada ima 14 godina i ponovno se udružio s ocem, ima titulu mlađeg redatelja i čak je i sama napravila mobilnu aplikaciju.

“Samo želimo osigurati da ta djeca imaju dobar odnos sa roditeljima i ostanu pozitivna”, rekao je Jay Jay, “jer ako ne ostaneš pozitivan, tada sve ide nizbrdo.”
Ostanite povezani

Photo Patch omogućuje djeci pisanje pisama i prijenos fotografija. Provjere algoritama za preglednike sadržaja možda se neće svidjeti – na primjer, lažljivost ili ručna gesta koja nalikuje znaku bande. Organizacija rješava sve ostalo. Besplatan je i dostupan na Androidu i iOS-u.
Vjerujemo da je komunikacija ispravna.
Antoine Patton

“Vjerujemo da je komunikacija ispravna”, rekao je Patton.

Dok usluga poput Photo Patch-a može pomoći djeci da svakodnevno prate svoje roditelje u svakodnevnom životu, na poslu postoji nešto puno više od pukog osiguravanja da mama ili tata znaju za školsku igru.

Više od 5 milijuna djece u SAD-u imalo je roditelja ili u državnom ili saveznom zatvoru, prema izvješću zaklade Annie E. Casey iz 2016., organizacije usmjerene na poboljšanje dobrobiti djece u SAD-u. Lindsey Cramer, znanstvena suradnica sa Instituta za istraživanje urbanih gradova Washington DC, rekla je da obiteljska komunikacija može imati središnji utjecaj i na roditelja i na dijete. Za djecu može postojati tjeskoba i nesigurnost oko toga što se događa s njihovim roditeljem – pitanja o tome gdje su i jesu li na sigurnom. Roditelji također mogu imati koristi od toga da ostanu u kontaktu sa svojom djecom.
ppscreenshot2.png
Patch fotografija

“Ako roditelji koji su u zatvoru imaju takav stalni kontakt i komunikaciju, iznutra su manje vjerojatni slučajevi nesavjesnog ponašanja, manje je vjerovatno da će se recidivirati nakon što budu pušteni”, rekao je Cramer. “To može pomoći ublažavanju traume koju dijete doživi kada je roditelj u zatvoru.”
Kodiranje budućnosti

Kad je Patton 2008. otišao u zatvor, posjedovao je telefon Razr. 2010. godine počeo je čitati članke o tome kako tehnologija, posebno mobilna, mijenja sve. Pročitao je da su najbolje aplikacije tamo one koje su ljudima riješile problem.

Imate li kontakt s Jay Jayom? To je bio problem. Pravila se razlikuju od objekta do objekta, ali pisma se mogu podići ili odbiti ako zasloni pronađu nešto što bi moglo biti protivno. E-pošta, ako je dostupna, može koštati 50 centi za slanje i još 50 centi za primanje. Telefonski pozivi mogu koštati 1 USD po minuti, a ne može si svaka obitelj priuštiti trošak.

Ali ako će Patton koristiti tehnologiju da razbije komunikacijske prepreke između roditelja i djece, morat će naučiti šifrirati.

Ranije je prenio šansu. Koledž Bard u New Yorku ima dugogodišnji program sa šest zatvora u tom području da ponudi stupnjevima zatvorenicima, a kad je profesor ponudio tečaj za web razvoj, Patton nije mislio da je to za njega.

“Rekao sam:” Ne, proći ću. Ovo je samo za genije, ne želim ga dirati “, rekao je. (Patton je na kraju stekao diplomu suradnika za slobodne umjetnosti.)

Kad je odlučio naučiti šifrirati, poslužio se knjigom na programskom jeziku JavaScript koju je profesor donio.

Provodio je svaki raspoloživi dio dana između obroka proučavajući i vježbajući kod. Da je bio u svojoj ćeliji, pročitao bi knjigu. Inače, imao je pristup računalnoj laboratoriji sa širokim pogledom na zatvorsko dvorište. Dok je tipkao i radio, mogao je vidjeti bodljikavu žicu, logoraše kako igraju šah, šetati uokolo. “Tipične stvari u zatvoru koje vidite u filmovima”, rekao je.

“Ne znam kako sam se borio s tim”, rekao je. “Nešto me vuklo.”
antoinegreg


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *