Xbox Live se vratio nakon višesatnog prekida rada

Xbox Live se vratio nakon višesatnog prekida rada
Podijeli s prijateljima

Xbox je riješio rašireni prekid rada koji je spriječio igrače da se povežu na Xbox Live, igraju online igre, preuzimaju igre ili koriste druge usluge nekoliko sati. „Korisnici više ne bi trebali imati problema pri prijavljivanju na Xbox Live i usluge“, kaže Xbox u objavi na X. „Hvala vam na strpljenju, igrajte dalje!“

Činilo se da su problemi sa Xbox Live-om počeli oko 14:00 ET, a izvještaji Downdetectora su počeli rasti otprilike u to vrijeme. Oko 3 popodne po istočnom vremenu, Xbox je rekao da je “svjestan da su neki korisnici isključeni s Xbox Live-a” i da je kompanija počela “istragu”.

U međuvremenu, na stranici sa statusom stoji da su usluge Xbox naloga i profila pretrpjele veliki prekid rada. “Možda se nećete moći prijaviti na svoj Xbox profil, možda ćete biti prekinuti dok ste prijavljeni ili imate druge povezane probleme”, piše u obavijesti. “Funkcije koje zahtijevaju prijavu, poput većine igara, aplikacija i društvenih aktivnosti, neće biti dostupne.”

Oko 16:10 po istočnoevropskom vremenu, Xbox je rekao da njegova istraga “traje duže nego što se očekivalo” i da nije riješio problem do oko 21 sat po istočnom vremenu. Još uvijek nije jasno šta je uzrokovalo višesatni prekid rada. The Verge se obratio Microsoftu sa zahtjevom za više informacija, ali nije odmah dobio odgovor.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić