CES 2020 novosti o laptopu sa 7 displeja

CES 2020 novosti o laptopu sa 7 displeja
Podijeli s prijateljima

Ovaj laptop sa 7 ekrana bonkera zaslužio je da bude na CES-u
Upravo ćemo to reći: neko bi trebao rezervirati let za Las Vegas kako bi pokazao laptop sa sedam zaslona Expanscape Aurora 7 na CES-u.

expanscape aurora 7 pic1expanscape aurora 7 pic1

 

Mislim, ozbiljno. CES, dom kutija za smeće koji koriste AI za analizu stolice vaše mačke? Svinjski proizvodi na bazi biljaka? Ivanka Trump? Laptop sa sedam ekrana mogao bi se uklopiti upravo na ovo slavlje dalekog i fantastičnog.

Sigurno, Expanscape kaže da je Aurora 7 inženjerski prototip. Ali to je ono što je CES – mesto za pokazivanje apsolutno novih bonitetnih inovacija koje niko posebno ne traži, samo u nadi da će dobiti malo pažnje i (možda) finansiranja. Expanscape kaže da čak prodaje ove prototipove! Expanscape će proizvoditi i prodavati naše prototipove i prije nego što budu finalizirani jer uviđamo da postoji hitna potražnja za tim stavkama u zajednicama DevOps, SecOps i CyberSecurity “, kaže kompanija.
Pogledajmo specifikacije: Postoji Core i9-9900K unutar onoga što kompanija naziva „jako modificirani / prilagođeni ODM laptop“ koji je na slikama. A tamo je navodno i Nvidia GTX. Svečani list za cijene i specifikacije trebao bi stići krajem ove sedmice, prenosi Expanscape.

Ali pravo je meso na ekranima, svih sedam: četiri 17.3-inčna 4K panela i tri 1920×1200 ekrana, „kao i dodatni mini ekran koji prikazuje informacije o statusu sistema i sadržaj koji se može konfigurirati od strane korisnika.“ Da, da, da , to je očito vrijedno CES-a. . To je upravo onakva vrsta kakvu očekujemo na jednoj od brojnih izložbi proizvoda CES-a koji krase konvencionalni pejzaž u Las Vegasu. (Pa, ipak, samo obline).

Dakle, ako iza ovog prototipa postoji pravi računar (i da, mi smo skeptični) CES. Možda sljedeće godine sa, recimo, 12 displeja?

teenyserv1


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *