Nova nadogradnja iOS-a

Nova nadogradnja iOS-a
Podijeli s prijateljima

iOS 14.5 je ovdje. Sve što znamo o Appleovom novom OS-u, dostupno za preuzimanje sada IOS 14.5 možete preuzeti sada.

Evo nekoliko novih značajki koje Appleovo najnovije ažuriranje uključuje. Najnovija verzija Appleova mobilnog operativnog sustava, iOS 14.5, napokon je stigla u ponedjeljak

(evo kako preuzeti iOS 14.5)

. Apple je nakon predstavljanja proizvoda prošlog utorka rekao da će ažurirani OS stići negdje ovog tjedna, zajedno s novim Apple AirTag uređajima za praćenje. iOS 14 prvi je put pokrenut u rujnu, prije izlaska iPhonea 12. Iako nove verzije Appleovog mobilnog operativnog sustava obično stižu jednom mjesečno s novim značajkama i ispravcima programskih pogrešaka, najnovija verzija – iOS 14.4 – objavljena je u siječnju 26. Ali iOS 14.5 je veće ažuriranje i trebalo je više vremena da stigne. Kako mogu preuzeti iOS 14.5?

Trebali biste dobiti upit koji će vas obavijestiti da je iOS 14.5 sada dostupan i pitati ga želite li ga preuzeti. Ili možete učiniti sljedeće:
1. Otvorite aplikaciju Postavke. 
2. Odaberite Općenito.
 3. Dodirnite Ažuriranje softvera.

Uređaj će se povezati s Appleovim poslužiteljima i zatražiti da preuzmete i instalirate ažuriranje. Slijedite upute da biste dovršili instalaciju. Kada se uređaj ponovno pokrene, radit će s iOS-om 14.5. (Ovdje pogledajte naše cjelovite upute o pripremi telefona i preuzimanju iOS-a 14.5.) Koji su uređaji kompatibilni sa iOS 14.5? iOS 14.5 bit će kompatibilan sa svim istim uređajima kao i iOS 14. Općenito, to uključuje iPhone 6S (250 USD pri Best Buyu) sve do iPhonea 12, zajedno s iPhone SE (150 USD na Back Marketu) i iPodom Dodir (175 USD na Amazonu) (sedma generacija).

Najnovija verzija OS-a uključuje nove značajke koje vam olakšavaju otključavanje telefona dok nosite masku (pod uvjetom da posjedujete i Apple Watch) i koje zahtijevaju od aplikacija da traže dopuštenje korisnika prije praćenja podataka i aktivnosti.

Pronaći ćete i nove glasovne opcije za Siri, koje više neće biti zadane za ženski glas. Koje nove značajke uključuje iOS 14.5?

Najnovija verzija iOS-a donijet će nekoliko korisnih novih značajki, uključujući:

Upotrijebite Face ID na Apple Watchu za otključavanje iPhonea – čak i kada nosite masku Vlasnici Apple Watcha mogu se uključiti u značajku koja vam omogućuje da pomoću Face ID-a otključate iPhone kada je sat uključen i otključan, čak i ako vam je lice zaklonjeno maskom.

  1. Sat će pružiti povratne informacije koje vas obavještavaju da je iPhone otključan. Postavite zadani glazbeni svirač po vašem izboru Apple Music možda više neće morati biti zadani glazbeni uređaj. Umjesto toga, kad prvi put zatražite od Siri da reproducira nešto, navest će se sve usluge streaminga glazbe koje ste instalirali na uređaju. Jednostavno odaberite kojeg želite postaviti kao zadani uređaj, kao što je Spotify. Više od 200 novih emojija iOS 14.5 uključuje 217 novih emojija, uključujući nove varijacije tona kože za popularne emojije, poput ljubljenja parova. Također ćete pronaći nove emojije poput srca u plamenu, lica koja izdišu, lica u oblacima i lica sa spiralnim očima. Izmijenjene su i emoji sličice štrcaljke, uklanjajući krv kako bi bila prikladnija za prikazivanje cjepiva. Odaberite novi glas za Siri U najnovijoj beta verziji iOS 14.5 programera, Siri više neće zadavati ženski glas. Umjesto toga, od vas će se zatražiti da odaberete glas koji želite za digitalnog asistenta. OS će sadržavati dvije nove glasovne opcije za govornike engleskog jezika. Evo kako izvršiti promjenu nakon preuzimanja novog OS-a. Još Siri ažuriranja Siri će uskoro moći nazvati 911 umjesto vas, uz upit: “Hej, Siri, nazovi hitnu službu.” Vidjet ćete odbrojavanje od tri sekunde, što vam daje mogućnost otkazivanja zahtjeva. Stream Fitness Plus treninge uz AirPlay iOS 14.5 i WatchOS 7.4 omogućit će korisnicima Apple Fitness Plus da usmjeravaju treninge izravno na televizore i uređaje kompatibilne s AirPlay 2. Prozirnost praćenja aplikacija iOS 14.5 uključuje promjene privatnosti koje će zahtijevati da aplikacije zatraže dopuštenje korisnika prije praćenja podataka i aktivnosti (evo kako zaustaviti da vas aplikacije prate sa iOS 14.5).

Ovo se nadovezuje na promjenu objavljenu u iOS-u 14.3, koja vam omogućuje da vidite što podatkovne aplikacije prikupljaju prije nego što pritisnete preuzimanje. Dual-SIM 5G globalna podrška Korisnici iPhonea 12 imat će globalnu podršku za dual SIM, što znači da možete iskoristiti fizički SIM utor telefona i digitalni eSIM da biste imali dvije linije usluga na istom telefonu. Ta je podrška prije bila dostupna samo u kontinentalnoj Kini. Podrška kontrolera konzole Ažuriranjem je Apple dodao podršku za iOS i iPadOS za kontrolere PS5 i Xbox Series X, tako da možete igrati igre na telefonu ili tabletu. Pronaći ćete i neke promjene dizajna u aplikacijama Podcasti, Vijesti i Podsjetnici. Da biste saznali više, pogledajte neke od najboljih skrivenih značajki za iPhone koje smo pronašli u iOS-u 14. I prije nego što napravite bilo kakva ažuriranja OS-a, provjerite jesu li iPhone i iPad spremni za to.

Posjeti te: OutPut


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *