Samsung će Galaxy S21 prikazati 14. januara na zvaničnom raspakivanju

Samsung će Galaxy S21 prikazati 14. januara na zvaničnom raspakivanju
Podijeli s prijateljima

Kompanija će predstaviti svoju najnoviju liniju vodećih telefona ranije nego posljednjih godina.

 
2021. donijeće neke ranije od uobičajenih dobrih osobina od Samsunga. Južnokorejski elektronski gigant poslao je pozivnice za svoje prvo raspakirano vozilo iz 2021. godine, koje će se održati u 7 sati ujutro, 14. januara – otprilike mjesec dana ranije nego prošle godine. Kao temu događaja reklamirao je “Dobrodošli u svakodnevnu epiku”.
 
Očekuje se da će Samsung predstaviti svoje najnovije Galaxy S uređaje koji dolaze iste sedmice kada i potpuno virtualni CES elektronički show. Ovaj put će Samsung vjerovatno imati tri različita modela vodećeg telefona: 6,2-inčni S21, 6,7-inčni S21 Plus i 6,8-inčni S21 Ultra.
 
Očekuje se da će uređaji izgledati uglavnom isto, ali imaju veće module kamere, pojačavajući njihove foto i video mogućnosti. Samsung bi takođe ove godine mogao ukinuti svoju liniju Galaxy Note i zamijeniti je sa S Pen podrškom na svom Galaxy S21 Ultra. Rano prikazivanje ne prikazuje vidljivo mjesto olovke, što može značiti da mora biti smješteno odvojeno od telefona kada se ne koristi.
 
Na popularnoj Samsungovoj postavi – Note, olovka se uvlači u uređaj radi skladištenja. Samsung će takođe održati konferenciju za novinare na CES-u 11. januara. Očekuje se da će se za taj događaj usredsrediti na svoje kompanije koje se bave TV-om i kućanskim aparatima, kao što je to bilo proteklih godina. Raspakiran će biti zadnji dan CES-a. Datum za raspakivanje 14. januara dolazi ranije nego što je uobičajeno za Samsung. U prošlosti je kompanija obično predstavljala svoj najnoviji vodeći telefon u februaru, bilo nešto prije ili tokom sajma Mobile World Congress, a zatim je uređaj pustila u martu ili čak u aprilu.
 
Samsung je najavio prošlogodišnju postavu Galaxy S20 i Galaxy Z Flip sklopive 11. februara, što je bio jedan od posljednjih događaja u ličnosti prije nego što je nova pandemija koronavirusa prisilila zatvaranje granica i vlade da izdaju naredbe da ostanu kod kuće. Galaxy S20 uređaji, koji su svi dolazili sa 5G, počeli su s predbilježbama 21. februara, a u prodavnice su stigli 6. marta. Dan nakon raspakiravanja, organizatori su otkazali sajam Mobile World Congress u Barseloni, koji je zakazan za kasnije u februaru. U vrijeme donošenja te odluke, COVID-19 je zarazio više od 42.000 ljudi i odnio više od 1.000 života. Taj se broj popeo na oko 85 miliona infekcija i oko 1,8 miliona smrtnih slučajeva, dok se svijet bori sa novim talasom virusa.
 

Video: Samsung Galaxy S21


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *