Samsungovi novi Galaxy telefoni dolaze 17. januara

Samsungovi novi Galaxy telefoni dolaze 17. januara
Podijeli s prijateljima

Očekuje se da će linija Galaxy S24 biti zvijezda emisije na Samsung sljedećem Unpacked događaju.Samsung lansira svoj sljedeći broj mobilnih uređaja — vjerovatno seriju Galaxy S24 o kojoj se pričalo — 17. januara, saopštila je kompanija u utorak. U onome što će biti jedno od prvih velikih lansiranja pametnih telefona 2024. godine, očekuje se da će Samsungovi uređaji uključiti nove funkcije pokretane umjetnom inteligencijom između ostalih rutinskih nadogradnji kamere i procesora.Samsung se obično fokusira na poboljšanja kamere kako bi svoje nove telefone izdvojio od prethodnih modela. Ali ove godine se očekuje da će AI igrati veliku ulogu u Galaxy S24 seriji. Ovi uređaji će vjerovatno biti prvi novi telefoni koji će uključivati Galaxy AI, koji je kompanija opisala kao “sveobuhvatno mobilno AI iskustvo” kada je zadirkivala tu funkciju u novembru. Inače, glasine i curenja sugerišu da bi nova titanijumska konstrukcija i dizajn sa ravnijim ivicama mogli biti spremni za vrhunski model Ultra.

Događaj će se održati u SAP centru u San Joseu, Kalifornija, u 10:00 po pacifičkom vremenu. Također će se prenositi uživo na Samsungovim kanalima. Na tipičan Samsung način, kompanija nudi promociju za one koji žele da rezervišu nove Galaxy uređaje ranije. Od sada do 16. januara, kupci koji rezervišu uređaj putem Samsungove web stranice ili aplikacije dobiće kredit od 50 USD.

Samsungov januarski događaj Unpacked dolazi u trenutku kada tehnološke kompanije pronalaze nove načine da mobilne uređaje uvedu generativnom umjetnom inteligencijom ili umjetnom inteligencijom koja može kreirati sadržaj i dočarati konverzacijske (ali ne uvijek tačne) odgovore kao odgovor na upite zasnovane na podacima o obuci. Google-ovi Pixel 8 i Pixel 8 Pro, na primjer, uključuju funkcije za uređivanje fotografija zasnovane na umjetnoj inteligenciji za brisanje, pomicanje i promjenu veličine objekata na fotografijama. Qualcommov novi Snapdragon 8 Gen 3 procesor za pametne telefone, za koji se očekuje da će pokretati Galaxy S24 seriju, također je dizajniran da donese više AI u telefone.

Na osnovu navodnih curenja informacija i Samsungove Galaxy AI najave iz novembra, zvuči da će serija Galaxy S24 dodatno signalizirati da se pametni telefoni kreću u smjeru usmjerenom na AI.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić