Microsoft potvrđuje da Call of Duty: Black Ops 6 dolazi na Xbox Game Pass

Microsoft potvrđuje da Call of Duty: Black Ops 6 dolazi na Xbox Game Pass
Podijeli s prijateljima

Microsoft je danas potvrdio da će Call of Duty: Black Ops 6, sljedeći dio popularne franšize, biti dostupan prvog dana na Xbox Game Pass-u. Nakon preuranjenog obavještenja ranije danas, službeni post na blogu Xbox Wire sada je otkrio da će Call of Duty: Black Ops 6 biti dostupan na Microsoftovoj usluzi pretplate na igre kasnije ove godine.

„Uzbuđeni smo što možemo potvrditi da će članovi Game Passa moći uskočiti u Call of Duty: Black Ops 6 prvog dana uz Game Pass“, kaže Megan Spurr, viši vođa zajednice Xbox Game Pass-a. U zasebnom trejleru za Xbox, Microsoft potvrđuje da će Black Ops 6 biti dostupan i na Xbox Game Pass-u za konzole i na PC Game Pass-u.

Potvrda izdanja Game Pass-a za sljedeću verziju Call of Duty dolazi nakon pitanja o dostupnosti Call of Duty-a na Xbox Game Pass-u. Ranije ovog mjeseca izvijestio sam da je Microsoft raspravljao o tome da li da stavi nova izdanja Call of Duty u Game Pass, uz zabrinutost nekih u kompaniji da će prihod od tipične prodaje Call of Duty biti potkopan Game Passom. Activision tradicionalno prodaje više od 20 miliona primjeraka Call of Duty u prosjeku, po cijeni od oko 70 dolara.

Još uvijek nije jasno planira li Microsoft podići cijene svoje pretplate na Game Pass Ultimate, a kompanija nije objavila datum izlaska za Call of Duty: Black Ops 6, tako da ima još mnogo mjeseci do njegovog konačnog objavljivanja. Game Pass. Razumijem da Activision trenutno cilja na izdanje Black Ops 6 krajem oktobra, koje je smješteno tokom Zaljevskog rata 90-ih.

Microsoft planira pružiti dodatne detalje o Call of Duty: Black Ops 6 tokom posebnog streama nakon glavne ljetne izložbe Xbox-a 9. juna. Glavna Xbox izložba će sadržati novu najavu Gears of Wara, zajedno sa sljedećom Doom igrom. Izlog će također uključivati ​​brojne datume izlaska za nadolazeće Xbox igre kao što su Microsoft Flight Simulator 2024, Avowed i Indiana Jones and the Great Circle.

Ažuriranje, 28. maja: Članak je ažuriran kako bi se potvrdila dostupnost i Xbox Game Pass konzole i PC Game Passa.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić