YouTube predstavlja svoje nove Playables igre svim korisnicima

YouTube predstavlja svoje nove Playables igre svim korisnicima
Podijeli s prijateljima

Ovih dana svi se upuštaju u igrice. YouTube se pridružuje polako rastućoj listi kompanija sa inicijativama za igranje igara, uvodeći svoj Playables program na mobilnim i desktop računarima. Da biste igrali, jednostavno posjetite YouTube web stranicu ili aplikaciju za Android / iOS i potražite Playables na bočnoj traci. YouTube će omogućiti igračima da sačuvaju svoj napredak i prate visoke rezultate. Postoji preko 75 igara koje možete izabrati, uključujući igre šaha i križaljke do popularnijih ležernih mobilnih naslova poput Angry Birds Showdown!, Trivia Crack i Cut the Rope.

YouTube je započeo svoj pohod na igre prošle godine, nudeći Playables pretplatnicima YouTube Premiuma. Ta početna faza je imala mnogo manje utakmica i trajala je samo relativno ograničeno vrijeme, a faza se završila u martu ove godine.

Ponuda niza ležernih igara postala je jedan od popularnijih načina na koje tehnološke kompanije koriste da privuku ili zadrže pretplatnike. LinkedIn je nedavno predstavio svoju ponudu igara koja je naizgled prilično zabavna. New York Times, Hearst, pa čak i Netflix dodali su igre kao dio svojih redovnih usluga. Čak se i YouTube-ova matična kompanija, Google, okušala u igranju igara 2019. godine s uslugom pretplate na igre u oblaku Google Stadia. Nakon nešto više od tri godine, Google je zatvorio Stadiju 2023.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić