Igrajte podcast na Spotifyju

Igrajte podcast na Spotifyju
Podijeli s prijateljima

Snimite svoj iPhone i DJ-om svoju glazbu Spotify svojim glasom

 

iOS 13 i iPadOS omogućuju vam pokretanje, zaustavljanje, promjenu pjesama i reprodukciju podcasta pomoću vašeg glasa. Već dugo dolazi, ali konačno možete koristiti Siri na svom iPhoneu ili iPadu za kontrolu Spotifyja. Pokrenite i zaustavite muziku, promijenite zapise ili započnite reprodukciju podcasta koristeći svoj glas.

 

Spotify je ažurirao svoju aplikaciju za iOS s podrškom za glasovne naredbe na iPhoneu (699 dolara u Appleu), iPadu (280 dolara pri najboljoj kupovini) i AirPodima (144 dolara na Amazonu), kao i CarPlayu, a kada koristite AirPlay za slušanje vaše biblioteke Spotify na HomePod ($ 299 na Walmartu).

 

Objavljivanje iOS-a 13 i iPadOS-a prošlog mjeseca omogućilo je novu funkciju upravljanja Siri, a Spotify nije trebalo dugo da iskoristi prednost.

 Što trebate kontrolirati Spotify sa Siri

 

Vaš iPhone ili iPad moraju se ažurirati na iOS 13 ili iPadOS i najnovijom verzijom Spotifyjeve aplikacije.

 

Instalacija iOS 13 ili iPadOS je jednostavna: idite na Postavke> Općenito> Ažuriranje softvera i instalirajte sve čekajuće nadogradnje. Imamo cjelovit vodič za instalaciju, uključujući i ono što biste trebali učiniti kako bi vaš uređaj bio spreman.

 

Imajte na umu da je ažuriranje vaših aplikacija na iOS 13 i iPadOS sada malo drugačije, ali mi ćemo vas provesti kroz to. Šta kažeš?

 

Uz ažurirani iPhone ili iPad i instaliranu najnoviju verziju Spotifyja, ne morate ništa posebno raditi. Aktivirajte Siri, baš kao što je to uobičajeno i dajte naredbu poput: “Igraj NF na Spotify”.

 

Uspio sam postići istu stvar izgovarajući “sa Spotifyjem” i “koristeći Spotify.” Jednom prilikom Siri me je čula i pomislila da sam rekla „Play NF Spotify“ i to još uvijek radi. Ključno je osigurati da na kraju naredbe kaže Spotify, mada je Spotifyjevo službeno uputstvo da se koristi “on Spotify”, pa ako imate problema sa započinjanjem naredbi, pokušajte to reći.

 

Prema Spotifyju, neke podržane naredbe Siri uključuju:

 

    Reprodukujte pjesmu / izvođača / album / stanicu na Spotifyju

    Igrajte ličnu listu za reprodukciju na Spotifyju

    Igrajte lično kultiviranu listu reprodukcije (npr. Discover Weekly) na Spotifyju

    Igrajte nova izdanja na Spotifyju

 

 

Pored toga, ako slušate pjesmu i želite znati ime, možete pitati Siri, “Koja je ovo pjesma na Spotifyju?” ili “Šta se igra na Spotifyju?” i dobiti trenutne informacije.

 

Kontroliranje Spotifyja sa Siri je lijep dodatak iOS-u 13 i iPadOS-u, a pridružuje se i drugim novim značajkama kao što su mračni sistem širom svijeta, mnogo poboljšani Apple Maps i nova tipkovnica za geste koja vam na kraju omogućuje prelazak prstom po tipku.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *