Diablo 4 Season 4 planira da “sačuva stvari koje su bile nadjačane” od PTR-a – sve dok ne “bukvalno sruše igru”.

Diablo 4 Season 4 planira da “sačuva stvari koje su bile nadjačane” od PTR-a – sve dok ne “bukvalno sruše igru”.
Podijeli s prijateljima

Lilit neće znati šta ju je snašlo

Diablo 4 Season 4 zadržava moćne verzije koje su igrači otkrili na njegovom nedavnom PTR-u kao dio pokušaja da se osjećate OP.

U intervjuu za GamesRadar+, glavni producent Diablo 4 Tim Ismay rekao je da je cilj Blizzarda sa 4. sezonom da “pokuša da sačuva stvari koje su bile nadmoćne i cool”. Postoji malo ograničenje u tome, naravno – „ne možemo im dozvoliti da bukvalno sruše igru“ – ali glavni cilj je da moćne PTR verzije „i dalje treba da se osećaju veoma održivim“.

“Ako su igrači bili u mogućnosti da naprave buildove koji su se osjećali kao ‘vau, ubijam sve na ekranu, šefovi koji pucaju’, i dalje želimo da imaju taj osjećaj”, nastavlja Ismay. “Oni su napravljeni namjerno, nije bilo slučajno.”Zvuči kao da je nivo snage vrlo malo smanjen. Ismay kaže da će te velike verzije biti “održive”, ali neće biti na istom “razbijenom nivou” kao prije – “ali se nadamo da i dalje možete eliminirati sve na ekranu. Želimo povećati broj mjesta na kojima to možete učiniti, a ne smanjivati.”

Ismay ide u malo više detalja o sprječavanju tih zaista ‘pokvarenih’ izlaza, sugerirajući da “sa objavljivanjem svake sezone, uzimamo slobodu da kažemo ‘hej, napravit ćemo malo rebalansa’.” Sezona 4 nije izuzetak, i dok će popularne verzije ostati “održive u završnici igre”, Ismay kaže da Blizzard “donosi više u skladu s onim gdje očekujemo da će moći igrača biti, u cijeloj ploči.”

To je značajno odstupanje od pristupa koji je donio kritike na račun prve sezone Diabla 4, koju su igrači optužili da su namjerno smanjivali nivoe snage u pokušaju da unesu statistiku o vremenu igranja. Od tada, Diablo 4 je na širokoj uzlaznoj putanji i čini se kao da se tim mnogo sretnije naginje da dopusti najsmješnijim nivoima snage da govore sami za sebe. PTR za sezonu 4 je bio dobro primljen, i iako zvuči kao da igrači neće biti toliko moćni, izgleda da će build-ove koje su tada pripremili biti zabavno uzeti u potpuno izdanje nove sezone. Saznaćemo sa sigurnošću kada Diablo 4 sezona 4 izađe 14. maja.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić