Novi Air Fry poklopac Instant Pot dodaje još jednu dimenziju popularnom štednjaku

Novi Air Fry poklopac Instant Pot dodaje još jednu dimenziju popularnom štednjaku
Podijeli s prijateljima


Taman kad ste mislili da to ne može učiniti ništa drugo, Instant Pot dobiva Jednostavno kad ste pomislili da Instant Pot ne može ništa drugo raditi, pojavljuje se Air Fry Lid. Ovaj se specijalni poklopac veže za većinu Instant Pot modela, dodajući mogućnost prženja, pečenja, dehidriranja, pečenja i pečenja u posebnoj košarici ili tavi za pečenje. Na 80 dolara košta toliko kao i neki modeli Instant Pot i zračne friteze. 

Pogledajmo statistiku. Ovaj Air Fry Pokrov može pržiti, pržiti, peći, peći, podgrijavati i dehidrirati. Dolazi s košaricom za prženje zraka, ladicom za odmaranje / dehidraciju i poklopcem za odlaganje. Napaja se i vlastitim kabelom. U osnovi, vaš Instant lonac djeluje kao osnova za košaricu za prženje zraka. Uključite samo poklopac, a sam Instant lonac ostavite isključenim iz napajanja. poklopac dodatne opreme koji stavlja novi okret štednjak na ploči za kuhanje
Glavni događaj ovdje je, naravno, prženje zraka. Bacili smo hrpu sezonskih pilećih krila u košaru i postavili poklopac na 35 minuta na 375 stupnjeva. Prijateljski podsjetnik za pripremu hrane zasvijetli i oglasi se na pola puta u krugu kuhanja. Uklonite poklopac i imate tri minute na satu da hranu okrenete i vratite natrag kako bi se kuhanje automatski nastavilo. Rezultati su bili odlični. Hrskava koža i nježno meso kuhano na sigurnoj, ali sočnoj temperaturi. Zadovoljni našim rezultatima pilećeg krila prešli smo na iskušenje smrznute hrane – štapiće mocarele.

Ovdje smo naišli na pitanje temperature. Upute za pakiranje sugerirale su kuhanje 10 minuta na 450 stupnjeva F, ali Air Fry Lid samo prži zrak do 400 stupnjeva. Odlučili smo udvostručiti vrijeme i provjeriti ga dok smo išli. U 18 minuta sir je procurio i izgorio, a izvana je izgledao zlatno, tako da smo ga zvali da prestaje. Nemojte me krivo shvatiti, ja sam i dalje grickala ove štapiće od sira, ali mocarela nije bila gipka i žilava kao što bih željela. Podešavanje u smjeru paketa uvijek je malo nepredvidivo, pa imajte na umu da se ovaj poklopac neće pržiti iznad 400 stupnjeva.

dehidracijom
Osim prženja zraka, poklopac može i dehidrirati. Jedna od zanimljivijih karakteristika poklopca, ovaj način specijaliteta znači da možete napraviti rezanci, čips od banane ili bilo koji drugi suhi zalogaj koji volite. Dehidrirajući pladanj sjedi na pola puta do košarice sa zračnim prženjem. Pokušali smo napraviti kreten s okruglim mariniranim dnom, tanko narezanima i postavljen na pladanj. Dehidrator zagrijava do 165 stupnjeva.

Nakon 4 sata meso je bilo dovoljno suho da bi se moglo smatrati otkačenim, ali je tekstura na pojedinim mjestima bila malo neujednačena i žilava. Dehidriranje vjerojatno nije najčešća upotreba ovog poklopca, s obzirom da se može peći, peći i pržiti na zraku. Također je vrijedno napomenuti da ovo nije prvi zamah pri prženju zraka koji je Instant Brands napravio da dehidrira. Imali smo bolje rezultate sa Instant Vortex Plus fritezom za zrak, countertop zračnom fritezom koju smo testirali prošle godine.

Pečenje
Napokon smo testirali pečenje u Air Fry Lidu s parom Hasselback krumpira. Opet me razočaralo to što je postavljena najviša temperatura na 380 stupnjeva, budući da većina recepata za pečenje stvari poput krumpira i krumpirića iznosi 425 stupnjeva ili više.

Da biste poklopac zraka za prženje stavili u način pečenja, postavite košaricu za prženje zraka u Instant lonac i stavite je na ploču s nadjev / dehidracijom. Postavio sam tajmer na 1 sat, a temperaturu na 380 stupnjeva. Nema obavijesti o skretanju na pola za postavke poput dehidriranja i pečenja, pa ako želite okrenuti hranu koristeći ove načine, trebat će vam vlastiti tajmer. Krompir je ispao baš kako treba – nakon što je dodao 25 ​​minuta predloženom 55-minutnom vremenu kuhanja za pećnicu na 425 stupnjeva. Ako ste posvećeni kuhanju u zračnom poklopcu, trebat će vam strpljenje za recepte s temperaturama koje poklopac ne može doseći. Ipak, ti ​​su krumpiri bili bliska sekunda hrskavim pilećim krilima koje smo napravili na početku našeg testiranja.

Kakva je presuda?
Pa, za koga je ovo? Rekao bih da je to jasno za fandom Instant Pot. To je za vjerne fanove koji već posjeduju Instant Pot i ne bi sanjali o kuhanju s bilo čim drugim.

Ako posjedujete Instant lonac i želite dodati ovaj dodatak za prženje zraka, trebali biste znati da je kompatibilan samo s određenim modelima. Poklopac je dizajniran za rad s većinom modela od 6 kvadrata, ali preporučujem provjeru popisa kompatibilnosti prije kupnje. , Nije kompatibilan sa svakim 6-quart modelom, a neće raditi ni ništa veće niti manje od 6-quart.

Sveukupno, preporučio bih vam 130 $ Instant Vortex Plus ako tražite doživljaj instant prženja zraka. To je mnogo prostraniji štednjak koji zapravo može doseći temperaturu u pećnici iznad 380. Također može kuhati piletinu na ražnjiću od ražnja, ima lijepu košaricu za prženje zraka i dehidrira bolje od poklopca Air Fry.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *