Fortnite melee oružje i kako ga koristiti

Fortnite melee oružje i kako ga koristiti
Podijeli s prijateljima

Znati šta je Fortnite mele oružje znači da i dalje možete nanijeti štetu i pogoditi protivnike, čak i ako nemate oružje ili druge predmete pri ruci. Pijuk je hladno oružje koje uvijek imate sa sobom, i iako nije najpraktičnije oruđe za borbu protiv neprijatelja jer morate biti blizu i lično da biste imali bilo kakav utjecaj, uvijek vam može pomoći u stisci. Postoje i neke Fortnite misije u kojima posebno trebate upotrijebiti hladno oružje da biste postigli svoje ciljeve, pa evo nekih detalja o tome kako to funkcionira zajedno sa savjetima o tome kako da pogodite protivnike hladnim oružjem u Fortniteu.

Šta je Fortnite mele oružje?

Glavno Fortnite oružje za melee je skromna motika (ranije poznata kao vaš alat za žetvu), koja je standardna stavka za sve igrače u svakom meču. Njegovo normalno ljuljanje, koje se obično koristi za žetvu materijala – drveta, cigle i metala – oštećivanjem struktura, također može oštetiti druge igrače i NPC. Doduše, ne pravi veliku štetu pri 20 po pogotku, što znači da motika nije dobro oružje u bližoj borbi, ali će odraditi posao ako trebate bilo što uništiti. Određene misije bi vam mogle dati zadatak da nanesete štetu protivnicima, objektima ili NPC-ovima s oružjem za bliži početak, a vaš pijuk će uvijek biti spreman u vašem inventaru da pomogne.

Također je bilo dostupno nekoliko specijalnih oružja za melee tokom sezone, uključujući Mandalorianovu Amban pušku, Kingsman kišobran, Wolverineove kandže i razne svjetlosne mačeve iz Ratova zvijezda. Međutim, svi su oni bili vezani za prethodne likove i događaje u igri, pa su naknadno prebačeni. Nedavno su dodani Fortnite Chains of Hades, ali u vrijeme pisanja i oni su trenutno onemogućeni, ostavljajući pijuk kao jedino dostupno Fortnite oružje.
Kako pogoditi protivnike hladnim oružjem u Fortniteu

Jedan od najlakših načina da pogodite protivnike hladnim oružjem u Fortniteu je da na početku meča sačekate do kraja putovanja borbenim autobusom, a zatim vidite ima li drugih igrača oko vas kada budete automatski izbačeni. Ako ih ima, a oni se ne kreću, postoji velika šansa da je vaš protivnik trenutno van igre i da nema kontrolu. Ako je to slučaj, jednostavno pričekajte da oboje sletite, a zatim počnite zamahnuti prema njima svojom motikom kako biste nanijeli štetu u bližoj borbi svom nepomičnom neprijatelju.

Ako vam to ne uspije, slična metoda je da skočite iz borbenog autobusa dok on prelazi preko ostrva i pokušate pratiti protivnika sve do zemlje. Obično će proći barem nekoliko sekundi prije nego što budu u mogućnosti pronaći i opremiti dalekometno oružje, što vam daje kratak prozor da ih pogodite melear oružjem. Osim toga, uvijek imate opciju da jurite protivnika dok zamahujete, iako je vjerovatno da ćete pretrpjeti štetu iz daljine osim ako ga ne iznenadite.

Buduće potrage i izazovi mogu također zahtijevati korištenje Fortnite oružja za bliži početak, stoga ne zaboravite naš savjet za sve što kaže “melee” – ako ste u nedoumici, upotrijebite pijuk!


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić