Evo kako retargeting podržava rast aplikacija za gamingMarta Gaspar je viši menadžer sadržaja za marketing APAC-a u Remergeu.

Evo kako retargeting podržava rast aplikacija za gamingMarta Gaspar je viši menadžer sadržaja za marketing APAC-a u Remergeu.
Podijeli s prijateljima

U našem prethodnom djelu dotakli smo se različitih razloga zbog kojih biste trebali pokrenuti kampanje za ponovno ciljanje zajedno sa svojim UA. A preusmjeravanje je posebno relevantno za aplikacije za igre.

Konkurencija je i dalje jedan od glavnih izazova za programere mobilnih igara, koji je pogoršan velikim brojem igara koje se objavljuju vani. S jedne strane vidimo kako se korisnici sve više zanimaju za igre; s druge strane, s više i više novih igara na tržištu, sve je teže i teže igrama pretvoriti svoje nove korisnike u angažirane igrače koji plaćaju.

Kako to postići?
Kako doći od velike korisničke baze do stvarno angažirane i donosne baze korisnika? Retargeting je odgovor.

Najnovije podatkovno izvješće Appsflyer-a pokazuje da će igre za igre dobro iskoristiti za povećanje napora za ponovno usmjeravanje u 2020. Kampanje za ponovno ciljanje posebno su korisne za stalni angažman i igranje korisnika, a također potiču igrače koji plaćaju da nastave trošiti više i češće.

Za industriju igara je zadržavanje korisnika presudno i, s obzirom na to da preusmjeravanje korisnika košta manje nego nabavljanje novog, planiranje dugotrajnih kampanja za ponovno ciljanje je dobra investicija.

U stvari, prema podacima Appsflyer-a, prosječno povećanje prihoda kod korisnika koji plaćaju korisnike koji su bili izloženi kampanji ponovnog ciljanja bilo je preko 50% u aplikacijama za igre, što je više nego dvostruko u odnosu na industrijski prosjek.

Gdje je prilika ovdje?
Prema istom izvještaju, samo 11% igara stavlja svoje žetone u retargeting. To je prilično nizak postotak u usporedbi s drugim vertikalama, poput e-trgovine, gdje 53% aplikacija već ima strategije za usporavanje ciljanja.

I dalje postoji velika razlika u igrama koje čekaju da iskoriste retargeting kako bi ostali relevantni u pogledu konkurencije. Povećanje performansi visoko je za aplikacije koje se trude.

Kako retargeting dodaje vrijednost?
Povećano zadržavanje upotrebe
Bolji angažman
Poboljšane konverzije
Dobro planirana strategija ponovnog ciljanja osigurat će da vaša baza korisnika ostane aktivna i angažirana tijekom cijelog životnog vijeka igre. Također je odličan alat za unovčavanje svojih korisnika u punom kapacitetu. Zavirimo u način na koji retargeting može pomoći vašoj aplikaciji za igre u različitim fazama vašeg životnog vijeka.

Preusmjeravanje i životni ciklus igre: pokretanje, rast, vrhunac i kraj igre
1. faza – lansiranje

Od pokretanja nove igre, kupnju korisnika treba pratiti snažni napor da se poveća angažman kako bi se podsjetilo korisnike da se nakon instalacije vraćaju u igru. U ovoj fazi, glavna briga nakon stjecanja novog korisnika jest pružiti dobro iskustvo ukrcavanja, educirati se i pretvoriti u korisnika koji plaća.

U tom smislu, kampanja za ponovno usmeravanje može pomoći u većem zadržavanju, boljem korisničkom iskustvu u aplikaciji tako da novog korisnika vratite na rad udžbenika ili započinjanje reprodukcije. Učinit će igru ​​relevantnijom za igrače i posljedično maksimizirati vrijednost životnog vijeka korisnika (LTV).

Izvještaj Adjust spominje da je za igranje prosječno vrijeme između posljednje sesije i deinstalacije korisnika tri dana; stoga je vremenski prozor za zadržavanje i pretvaranje mali. Čekanje sedam dana neaktivnosti za pokretanje ponovnih ciljanja nedostaje velika prilika. Veliki dio korisnika (~ 40%) koji deinstaliraju aplikaciju neće se vratiti kako bi je ponovo učitao.

Ako je zadržavanje korisnika najvažnija prepreka za prevladavanje, pokretanje ponovnog ciljanja od presudne je važnosti u sprječavanju oštećenja nakon instaliranja i pružanju vrijednih uvida o vašim korisnicima od ranije. Ovi korisni podaci mogu se koristiti za optimizaciju kampanje prema pročišćavanju segmentacije, maksimiziranju ROI-a i povećanju zadržavanja.

Premještanje ponovnog ciljanja u ranoj fazi životnog ciklusa igara igra ključnu ulogu u vašoj strategiji unovčavanja korisnika kako biste dosegnuli i motivirali korisnike koji plaćaju novu kupovinu.

2. i 3. faza – rast i vrhunac igre

Za faze rasta i vrhunca, ponovno usmeravanje dodaje mnogo vrijednosti na mnogo načina. Prvo, održava vašu aplikaciju ponovnim uključivanjem korisnika koji još nisu izvršili konverziju. Također može ciljati igrače visokih vrijednosti kako bi se izbjeglo padanje aktivnosti korisnika i nastavio angažirati igrače istražujući cijelu igru ​​i češće kupujući.

Preusmjeravanje vam može pomoći da povećate svoj DAU (svakodnevno aktivni korisnici) vraćajući aktivne korisnike u dobrim količinama uz najmanji mogući trošak, ciljajući određene korisnike koji ispoljavaju određeno ponašanje ili vrijednost.

Kao poseban primjer, klijent koji vodi retargeting za hardcore igru ​​postigao je vrlo zadovoljavajuće rezultate preusmjeravanjem dijela svojih svakodnevno aktivnih korisnika koji su kategorizirani kao velika vrijednost. Dosljedno ponovno angažiranje ovih velikih trošilaca početkom svog životnog vijeka pokazalo je velike koristi u poboljšanju usklađenih ROAS-a i stopa zadržavanja.

U ovoj fazi rasta fokus nije samo na skaliranju jedinstvenih korisničkih brojeva, nego što je najvažnije, ponovnom uključivanju redovitih igrača i produbljivanju njihovog iskustva s igrom prije nego što izgube interes. Preusmjeravanje magarca

Ako želite da ih obavijestite o novostima i područjima igara koja još nisu istražila.

Kao marketingu za mobilne uređaje, od ključne je važnosti prepoznati i preusmjeriti najbolje korisnike na različitim tržištima i segmentima, ponovo ih ciljati određenim porukama kako biste pronašli načine za održavanje rasta aplikacije.

Identificirajući korisnike koji su dovršili određene razine ili obavili prvu kupnju putem aplikacije, na primjer, postaje lakše ciljati te određene segmente drugačijom i prilagođenijom porukom. Dakle, korisnici koji su upravo zaključili transakciju vidjeli bi oglas s posebnom ponudom za buduće kupnje.

Istodobno, korisnici koji su završili određenu razinu vidjet će oglas koji se izričito odnosi na aspekte te razine (npr. Postavljanje, karakter ili nagradu za otkup) i potiče ih na nastavak.

Stupanj 4 – Uspostavljene igre

Za zrele naslove, ponovno usmeravanje i oživljavanje može vratiti zgrožene korisnike u igru. Kad aplikacije dosegnu svoj vrhunac u smislu dosega i instaliranja, postaje sve izazovnije za smanjenje upotrebe korisnika, a fokus se prebacuje iz rasta na održavanje i učinkovitost. Učinkovito informiranje korisnika o razmjeni ažuriranja proizvoda bilo bi od ključnog značaja za proširenje LTV-a koliko god je to moguće.

U ovoj su fazi trgovci prikupili dobar dio podataka koji mogu pružiti dublji uvid u cjelokupnu korisničku bazu i njihovo ponašanje. Uspostavljene igre još uvijek moraju uložiti napor u svoj proizvod, u smislu poboljšanja igre, uvođenja nove mehanike ili razine, na primjer. Preusmjeravanje tada može pomoći korisnicima da isprobaju novine u igrama.

Kritično je u ovoj fazi također identificirati svoje “kitove”, vaše korisnike najviše vrijednosti i ponovo ih ciljati. Oni su vaša odana korisnička baza u kojoj možete iskoristiti kako bi vaša igra bila aktivna i profitabilna.

Rekapitulacija
Najveći propust za igre ove godine mogao bi biti retargeting, jer industrija igara tek treba usvojiti retargeting onoliko široko koliko bi trebala. S obzirom da se retargeting pokazuje kao pristupačniji alat u marketinškom arsenalu od UA-a, postoji izvrsna prilika za aplikacije za igre koje su spremne uložiti i implementirati strategije retargetinga.

Svrha ponovnog usmjeravanja igara je jednostavna: korisnicima olakšati upravljanje pozitivnim iskustvom, a samim time i maksimalno povećati vrijeme igranja i potrošiti.

Iako je kvaliteta proizvoda presudna i u potpunosti je u rukama razvojnih programera, ponovno ciljanje znatno povećava propusnost kako bi se komuniciralo o čudesnom iskustvu igara, skraćuje se “vrijeme do prihoda od aplikacije” i osigurava udio glasa zajednici korisnika. Za igre koje žele povećati svoje napore za ponovno ciljanje u 2020. godini, vrijeme je.

Preusmjeravanje aplikacija nije jednokratna taktika. Umjesto toga, to je tekući projekt koji se treba nadzirati i njegovati s vremenom. Najuspješnije su kampanje koje se neprekidno razvijaju kao odgovor na duboki uvid u podatke o učinku.

Mjerenje inkrementalnog rasta i poznavanje prave vrijednosti preusmjeravanja sada su proces Remerge izravan proces. Mjerenje podizanja provodi se transparentno na temelju dostupnih neobrađenih podataka kako bi se trgovcima dao maksimalan uvid i dodatno optimiziralo njihovo ulaganje.

Ako ste prodavač aplikacija zainteresiran za razumijevanje stvarne vrijednosti vaših kampanja i pokušavate donijeti informirane odluke o svojoj strategiji ponovnog ciljanja, obratite im se na hello@remerge.io.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *