CES 2020 je donio puno zanimljivih stvari iz svijeta tehnike

CES 2020 je donio puno zanimljivih stvari iz svijeta tehnike
Podijeli s prijateljima

CES 2020: sve najnovije vijesti i praktične kritike sa najvećeg svjetskog tehnološkog sajmaCES 2020 sada su u punom zamahu i primjećujemo mnoštvo cool novih tehnologija koje će ga u skoroj budućnosti pretvoriti u naše domove. Tu je Samsung-ov novi AI robot, novi i poboljšani LG rolla TV, a Dell je čak pokazao i neke zanimljive nove koncepte koji mogu promijeniti način korištenja prijenosnih računala u budućnosti.

Živimo na CES 2020 u Las Vegasu i donosit ćemo vam najnovije vijesti dok se probijaju, kao i praktične preglede svih najboljih gadgeta koji su dosad prikazani.

CES 2020 traje do petka, 10. januara, a vjerovatno će biti još nekih velikih iznenađenja. Dakle, obavezno označite ovu stranicu, jer ćemo je nadopunjavati tokom CES 2020. sa svim najvažnijim vijestima, recenzijama i mišljenjima iz showa. AMD se popeo na pozornicu na CES 2020 i predstavio novu liniju vrhunskog GPU-i s raznim drugim najavama. Takođe je pogrešno objavila neke detalje o Xbox Series X, ali kompanija je sada potvrdila da oni nisu “nisu tačni”. Velika izložbena izložba tvrtke LG sada je završena, a kompanija je na izložbi predstavila nekoliko novih proizvoda s velikim fokusom na TV.CES je za Samsung velika emisija. To je mjesto na kojem kompanija odabire svoje najnovije QLED televizore, konceptne ekrane i monstruozne prilagođene instalacije plus inovacije u računarskom i telefonskom prostoru. Sony nije imao tonu novih proizvoda na CES 2020, ali to dali su nam malo teaser-a za PlayStation 5 i iznenađujuće sasvim novo područje poslovanja kompanije – električni automobil. Sa doslovno tisućama izlagača na izložbi, zaista morate učiniti nešto nevjerojatno kako biste se izdvojili iz gomile. Ali čak i manje kompanije mogu naletjeti na CES.

Ovaj članak ćemo stalno ažurirati s najnovijim najavama tijekom cijele emisije.Kada je CES 2020?
Ako idete prema službenim datumima, CES 2020 traje od utorka, 7. siječnja do petka, 10. siječnja 2020. godine.

No, novinari su se počeli ulijevati u Las Vegas nekoliko dana prije toga kako bi pratili novinske konferencije koje su započele u nedjelju, 5. januara u 12 sati PST, a nastavljaju se do ponedjeljka i utorka. Upravo se za to vreme čuju vodeći brendovi potrošačke tehnike dok nas na svojim glavnim događajima uvode u nove proizvode.

Tradicionalno, najveći od ovih glavnih događanja događa se u ponedjeljak, kada se LG, Samsung i Sony održavaju, ali će se neke najave u vezi sa CES-om spustiti u nedjelju navečer, kada su vijesti počele prozivati ​​sa konferencije.

Koliki je HZZ i gdje se odvija?
CES je masivan i preuzima ogromnu većinu Las Vegas Strip-a i okolnih ulica. Zapravo, što se tiče kvadratnih snimaka, između 2,75 milijuna neto četvornih metara izložbenog prostora između Las Vegas kongresnog centra, Sands, Mandalay Bay i Venetian, gotovo svi igraju domaćin Kongresa i njegovih izlagača.

Zabavna činjenica: U Vegasu se nalazi oko 160.000 hotelskih soba i oko 180.000 polaznika svake godine. Kao što biste i očekivali s obzirom na te brojeve, hoteli se brzo pune, a putevi koji vode do kongresnog centra te su sedmice prilično gužvi. Srećom, CTA (kompanija koja nastupa na sajmu) nudi besplatni prijevoz do gotovo svih glavnih hotela na pruzi iz kongresnog centra, a autobusi voze do i od pijeska između 9 i 18 sati.

Sve što je rečeno, budite spremni za šetnju. Sam kongresni centar je masivan, kao i Sands. Hodanje može lako potrajati jedan sat i dva, a na pedometru ćete lako pregaziti tri do četiri milje.

Koje kompanije prisustvuju CES 2020?
Velika vijest ove godine (pa i teoretski) je da Apple “pohađa” CES prvi put nakon desetljeća. Marka tradicionalno nije predstavljena na sajmu nakon što je prešla na vlastite događaje na predstavljanju ključnih proizvoda, ali Apple će ove godine učestvovati na sigurnosnom okruglom stolu.

Pojavljivanje na okruglom stolu „glavnog službenika za zaštitu privatnosti: Šta potrošači žele?“ diskusija, Jane Horvath, starija direktorica, Global Privacy pri Appleu, pridružit će se Facebooku, Federal Trade Comission i Proctor & Gamble u raspravljanju o privatnosti u današnjem svijetu svijeta.

Dakle, dok Apple neće biti na CES-u u istoj struci kao i rivali iz Samsung-a i LG-a, lansirajući niz novih uređaja, bit će prisutan na način na koji to nije bilo godinama.

Pored toga, potvrđeni izlagači uključuju Amazon, Canon, Facebook, Intel, LG, Lenovo, Microsoft, MSI, Nikon, Samsung, Sony i mnoge, i mnoge druge.

Sada, doduše, nisu svi tu da pokažu nove proizvode. Prilična većina kompanija tu je za posao, dok su druge tu da prikupe povratne informacije i prisustvu, a ne da ponude nešto novo. U skladu s tim, još uvijek će na stotine novih proizvoda debitovati ove godine u gotovo svakoj kategoriji.


Podijeli s prijateljima
Emin Dedić

Emin Dedić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *